Reservation Zone

Zaventem_Reservation_Zone

Wanneer u wilt parkeren Brussels Airport voor de luchthavenhal, dan heeft u ruime keuze uit officiële P-locaties. Een van de goedkopere locaties waar een reservering verplicht is, is Reservation Zone Zaventem. Toch zijn er ook voldoende alternatieve parkeerplaatsen rondom de luchthaven die een stuk betaalbaarder zijn.

In dit artikel gaan we u meer informatie geven over parking Reservation Zone Zaventem, zoals de faciliteiten in de garage en de parkeerprocedure. Ook vergelijken we de prijs voor 8 dagen parkeren bij deze parking en vijf onofficiële parkeerplaatsen. Zo krijgt u een zo goed mogelijk overzicht van het aanbod.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel-Zaventem Airport
ParkingKosten per weekService 
Reservation Zone Zaventem€ 102,00 - week
€ 12,75 - dag
Lopen
5 min
Reserveer
Park and Go€ 40,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Nooya Parking€ 44,00 - week
€ 5,50 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Zaventem Parking€ 48,00 - week
€ 6,85 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer
Parkings Premier Zaventem€ 56,00 - week
€ 8,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Parking City€ 60,00 - week
€ 8,57 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer

Zoals u hierboven in de tabel ziet ligt de prijs voor parking Zaventem Reservation Zone een stuk hoger dan de alternatieve aanbieders. Hoewel u daar wel op loopafstand parkeert en bij de andere met een shuttleservice, is het zeker voor reizigers met een budget interessant om vooraf te vergelijken.

 

Informatie over Reservation Zone

Bij Interparking Zaventem Reservation Zone kunt u alleen parkeren als uw voertuig minder hoog is dan 1,90m. Er is geen toezicht aanwezig in de garage, maar er hangt wel camerabewaking. Er zijn slechts 676 parkeerplaatsen, waarvan 3 voor mindervaliden. Hierdoor is de parking ook erg snel volgeboekt. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend en er zijn bagagekarren aanwezig.

Bij aankomst op de luchthaven volgt u eerst de borden naar P2 en vervolgens naar Reservation Zone Brussel Airport, waar de slagboom opent op kentekenherkenning. Mocht dit niet werken, dan kunt u de QR-code gebruiken die u heeft ontvangen. U parkeert uw auto en volgt de pijlen naar de vertrekhal. Dit is te bereiken via verdieping 5 van de parkeergarage. U loopt er ongeveer 3 tot 5 minuten op.

Zoals al eerder gemeld is het alleen mogelijk om te parkeren bij Reservation Zone Brussels Airport indien u vooraf online een reservering heeft gemaakt. Hiervoor krijgt u wel een relatief betaalbaar tarief. Het is bijvoorbeeld bij P1 Front wel mogelijk om te parkeren zonder reservering. In alle gevallen ontvangt u bij het inrijden een parkeerticket. Deze dient u te bewaren, want deze heeft u nodig met uitrijden. Blijft u onverhoopt langer parkeren, dan betaalt u dit voordat u uitrijdt.

 

De kosten voor parkeren Reservation Zone

Bij Brussel Airport zijn de parkeerkosten bijna het hele jaar gelijk. Dat betekent dat Zaventem Reservation Zone altijd rond de € 102 kost voor 8 dagen parkeren. De luchthaven geeft zelf aan dat dit niet gecombineerd kan worden met een PCARD, waar u normaal korting mee krijgt bij P-locaties. Het is goed om tijdig te boeken, want vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen is deze parking zeer snel volzet.

 

Disclaimer:

  • De prijzen van Brussels Airport Reservation Zone komen van de officiële Brussel Airport website.
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode september 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving