Iemand halen en brengen Brussel-Zaventem Airport

Ophalen-wegbrengen-brussel-zaventem-airport

Indien u iemand wilt halen óf brengen kunt u niet zomaar naar Brussel Airport rijden tot aan de terminal. Voor zowel het halen als het brengen gelden aparte regels. In dit artikel geven we u kort de informatie die u nodig heeft!

 

Wegbrengen doet u bij de Drop-Off zone

Iemand afzetten is mogelijk bij de Drop off Zaventem zone, maar wel slechts 10 minuten. Wanneer u langer dan 10 minuten stilstaat in de drop-off, dan wordt er een bedrag van € 12 gerekend plus € 3 per extra minuut. Pas hier dus mee op!

Bent u langer bezig of wilt u graag meelopen, dan dient u gebruik te maken van P1, P2 of P3 tegen betaling. Voor 30 minuten parkeren Brussel-Zaventem betaalt u € 3 voor het eerste half uur en € 5 voor een uur parkeren. Vanaf de drop-off zone, ook wel Zaventem aankomst ophalen Kiss en Ride genoemd, is het circa 5 minuten wandelen tot aan de terminal.

 

Passagiers ophalen op Zaventem

Iemand ophalen in Zaventem bij het vliegveld duurt altijd net iets langer dan iemand wegbrengen. Bij Brussel Zaventem dient u uw auto dan ook te parkeren in de P1 Brussel of P3 Brussel. De zone voor de aankomsthal is namelijk gereserveerd voor taxi's en hulpdiensten. Hier mag u uw auto dus niet stilzetten of parkeren. Ook in de drop-off mag u niet parkeren om iemand op te halen. Dit is enkel voor het kort wegbrengen van mensen.

Kosten voor kort parkeren bedraagt € 3 voor het eerste half uur dat u parkeert. Vanaf daar is het slechts 2 tot 5 minuten lopen naar de aankomsthal om uw familielid of vriend op te halen. Houd het wel beperkt, want de kosten voor het Zaventem aankomst ophalen kunnen anders snel oplopen. Zo kost een uur parkeren € 5 met een maximum van € 27 per dag voor P3 of P1 Front.

 

Lang parkeren op Zaventem Airport

Het is ook mogelijk om voor langere tijd te parkeren bij Brussel Airport. Dit houdt in dat u voor minimaal 24 uur uw auto parkeert. We laten u graag de goedkoopste mogelijkheden zien en de prijs voor 8 dagen parkeren. Zo is Zaventem ophalen niet mogelijk en kunt u, na uw vlucht, gewoon direct naar huis toe met uw eigen auto. Wel zo prettig!

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
Zaventem Parking€ 48,00 - week
€ 6,85 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer
Parkings Premier Zaventem€ 56,00 - week
€ 8,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Aeropark 1000€ 65,00 - week
€ 8,12 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
OM Parking€ 67,90 - week
€ 8,48 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Star Parking€ 70,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer

 

Navigeren naar Brussel-Zaventem

Om bij het vliegveld te geraken kunt u het beste het volgende adres ingeven in uw navigatie: kruispunt A102/Vilvoorde laan, 1930 Zaventem. Dit is het dichtstbijzijnde punt dat door uw navigatie wordt herkend. Daar aangekomen volgt u de juiste borden richting de drop-off zone voor het afzetten van reizigers of richting P1, P2 of P3 voor het passagiers ophalen Zaventem.

 

Disclaimer:

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen in de periode september 2024
  • Klik in de tabel op de naam van de aanbieder voor meer verdiepende informatie. 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving